ERKENNING ME/CVS

Erkenning is ongelofelijk belangrijk voor mensen met ME/CVS. Erkenning van de aandoening is niet alleen noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op voorzieningen en vergoedingen, erkenning is ook een eerste stap naar herkenning en begrip voor mensen met ME/CVS. Brede erkenning zou mensen niet alleen kosten besparen, maar ook veel leed.

Ook instanties erkennen nog lang niet altijd ME/CVS en als dit wel het geval is, wordt er vaak niet genoeg gedaan om die erkenning ook openbaar te maken. Terwijl juist die openbare en actief uitgedragen erkenning een onmisbare stap is voor de acceptatie van ME/CVS. De realiteit en de ernst van ME/CVS moet doordringen tot (bedrijfs)artsen, werkgevers, indicatieorganen, uitkeringsinstanties en vooral het ‘grote publiek’.

Openlijke erkenning van ME/CVS door officiële instanties zal op den duur leiden tot maatschappelijke acceptatie, en daarmee tot meer mogelijkheden voor mensen met ME/CVS. Meer mogelijkheden op de arbeidsmarkt en meer mogelijkheden tot participatie aan de maatschappij in het algemeen. Als iedereen eenmaal bekend is met de ernst van ME/CVS, zal dat ook leiden tot meer begrip voor de mensen die er dagelijks mee te maken hebben.

De ME/CVS-Stichting Nederland strijdt op verschillende manieren voor erkenning. Steun ons in deze strijd, word lid/donateur.

Kom in actie voor ME/CVS – Ga naar de website van GeefSamen en start uw eigen actie.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmailDelen