Start ME-Huiskamergroep Zeist voor mensen met ME/CVS

Op 1 mei a.s. gaat de ME-Huiskamergroep Zeist van start. De ME-Huiskamergroep zijn huiskamerbijeenkomsten voor mensen met ME/CVS *. Tijdens deze bijeenkomsten wisselen deelnemers ervaringen uit, delen ze tips & trucs over leven met ME/CVS en doen ze nieuwe contacten op. De ME-Huiskamergroep Zeist wordt geleid door ervaren begeleiders.

Ontmoeting

De ME/CVS Stichting Nederland krijgt regelmatig verzoeken voor lotgenotencontact. Veel mensen met ME/CVS voelen de behoefte om andere mensen met ME/CVS te ontmoeten. Omdat ze graag willen weten hoe anderen omgaan met de ingrijpende gevolgen van deze onzichtbare chronische ziekte. De regionale ME-Huiskamergroepen bieden ontmoeting in de regio, zodat deelnemers niet ver hoeven te reizen.

Start 1 mei

De eerste bijeenkomst van de ME-Huiskamergroep Zeist is op maandag 1 mei a.s.. De bijeenkomsten zijn elke eerste maandag, van 14.00 tot 16.00 uur, in Zeist. De groep is open, dus mensen kunnen elke bijeenkomst instromen. De ME-Huiskamergroep Zeist wordt begeleid door twee evaren begeleiders, die ook ervaringsdeskundig zijn.

Thema

Elke bijeenkomst van de ME-Huiskamergroep Zeist heeft een eigen thema. Aan het eind van de bijeenkomst stellen de deelnemers samen het thema voor de volgende keer vast. Voor de eerste ME-Huiskamergroep bereiden de begeleiders een (kennismakings)thema voor.

Aanmelden

De ME-Huiskamergroep Zeist heeft ruimte voor maximaal 10 deelnemers per bijeenkomst. Daarom vragen we deelnemers om zich vooraf aan te melden.

Aanmelden kan door te bellen naar Geert: 06-16 74 06 16 of te mailen naar Jochem: huiskamergroep-zeist@mecvs.nl. Na aanmelding krijgt u het adres van de bijeenkomst.

Voor vragen of meer info kunt u ook contact opnemen met Geert of Jochem.

ME/CVS Stichting Nederland

De ME/CVS Stichting Nederland zet zich in voor de versterking en verbetering van de positie van mensen met ME/CVS. Dit doen wij door te streven naar brede (h)erkenning van de chronische ziekte ME/CVS, het bieden van (een platform voor) lotgenotencontact, als kenniscentrum bij te dragen aan het delen van informatie en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek.

* ME/CVS: Myalgische Encefalomyelitis / Chronisch Vermoeidheidssyndroom. ME/CVS is een chronische ziekte met zeer diverse symptomen en ingrijpende gevolgen op het leven. Mensen met ME/CVS zijn uitgeput vermoeid, herstellen (zeer) langzaam van inspanning, hebben vaak spierpijnen en ervaren cognitieve problemen. Genezing is nog niet mogelijk, soms geven medicijnen verlichting. ME/CVS heeft een onvoorspelbaar en grillig verloop: elke dag kan anders zijn.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmailDelen